Page 141 - Tapas. Spanish Design for Food
P. 141
Jomon / Jo Sticks
D Ana Roquero & Aitor Elizegi (estudio Bankook) P Cookplay (Basque New Food Design)
La Collection Jomon se basa en un set de boles y bandejas intercambiables, para comer de forma libre en contextos muy
diferentes, como pueden ser el cáterin, la mesa, o el take away. Fruto de la fusión de la convivencia de los platos más variados de la cocina internacional con las formas más universales y versátiles del comer. El Jo Stick es un artilugio, un útil, un accesorio aplicado a los palillos para occidentalizar su uso, poder saborear una salsa o ayudarte al comer. Es el resultado de la evolución del palillo y su democratización.
The Jomon Collection is based on a set of interchangeable bowls and trays, to eat freely in many different contexts, such as stand-up catering, at the table or from a take away. Outcome of a fusion of the coexistence of the most varied dishes of international cuisine with the most universal and versatile ways of eating. The Jo Stick is a gadget, a tool, an accessory attached to chopsticks to westernize their use, to savor sauce or help you to eat. A democratized evolution of the chopstick.
139
FOTOS / PHOTOS: MIRENE ZABALGOGEAZCOA